Led preparering

Ideella skoterleder kring byn Polcirkeln

Våran ideella led går söderut från Polcirkeln förbi Hendriksdal, Olofsberg, Storkroken, Snasko och vidare till Pakko. Vid Storkroken, Snasko och Pakko finns det kojor som ligger vid Råneälven. Storkroken har bästa kojan, medan Pakkokojan är i sämst skick. Vi underhåller leden till Pakko, ca 2.5 mil efter bästa förmåga. Från Pakko till Järnheden brukar vi trampa ett hyfsat spår för anslutning till Randaträskleden och Mårdselsleden.            

Nya överfarten

Överfart 800m ovanför Storkroken

Den nya överfarten verkar att fungera även på våren, men vi får väl vänta och se framöver. Årets ledunderhåll har varit sparsam, men ska förhoppningsvis bli bättre nästa år. Vinter vägen som Sveaskog plogade upp i vinter kom aldrig till användning, men dom kommer nog igen nästa år. På sikt gynnar vintervägen leden, eftersom den blir bredare i dom risiga områdena.Bilden är tagen 23 april.

Sladdning i töföre

Rast vila

1 mars var vi och sladdade mot Kroken, tyvärr var det kramsnö så det blev inte så bra som jag önskade.(hela Polcirkelns skoterklubb deltog) Leden där Svea skog har plogat vinter vägen, är nu framkomlig för skoter. Jag tvivlar att det hinner frysa så att det går få fram virket i år.

Härkmyrleden

Här är jag och hjälper Rolf att sladda leden mellan Murjek och Härkmyran. Det var den 29 januari i strålande sol.

Leden till Pakko trampades före nyåret, här den 10 januari drog jag rullen ner till Pakko första gången i år. Den nya överfarten över Råne älven är nu klar, den går ca 800m ovanför den gamla. Den går över i selet ovanför forsarna och kroken. Tyvärr har Svea skog en planerad averkning ca 5 km norr om kroken, så leden är upplogad upp till Hällomyran. Vissa problem kommer det att bli, men jag får försöka lösa dom på bästa sätt. Jag återkommer i ämnet senare.

Senaste kommentarer

09.03 | 18:13

Fungerar snövälten bra. Går den att använda till stavfästen skidspår?
/Assar

29.12 | 07:15

Hej!
Försöker igen
Snövält?

24.02 | 20:33

Hej ursäkta att jag inte har uppmärksammat din fråga. Tyvärr tillverkar jag bara åt mig själv mvh Anders

01.02 | 18:47

Hej, skulle du ha möjlighet att tillverka en nätsladd hur mycket vill du ha för den