Ledpreparering

Ideella skoterleder kring byn Polcirkeln

Våran ideella led går söderut från Polcirkeln förbi Hendriksdal, Olofsberg, Storkroken, Snasko och vidare till Pakko. Vid Storkroken, Snasko och Pakko finns det kojor som ligger vid Råneälven. Storkroken har bästa kojan, medan Pakkokojan är i sämst skick. Vi underhåller leden till Pakko, ca 2.5 mil efter bästa förmåga. Från Pakko till Järnheden brukar vi trampa ett hyfsat spår för anslutning till Randaträskleden och Mårdselsleden.            

 

Här är två trogna kompisar vid ledpreparering

Fredag den 20 var jag och mina kompisar (dom på bilden) och öppnade leden från Storkroken till Pakko. Det var många träd som hängde över spåret, men nu är de flesta av dom borta. På söndag var jag ut med storsladden och började jämna till spåret, så nu är det i alla fall framkomligt mellan Polcirkeln och Pakko. Förhoppningsvis ska den bli bättre snart. Svea skog har plogat upp skogsvägen vid Kroken, men vinterväg ut mot Hällomyran är ej påbörjad. Nu börjar det bli sent att få till nån vinterväg över myrarna? Vi vår vänta och se. Hjälpen från ovan som jag önskade i ett annat inlägg, kom faktiskt och rensade skogen. Men det var sämre med den andra hjälpen.

Årets första sladdning

På Söndag sladdade jag leden till Kroken för första gången i år, det blev rätt hyfsat för att vara första gången. Spåret vidare mot Pakko måste röjas lite innan det går att sladda. Det var Lite ovanivatten på älven vilket är besvärligt för sladdningen men jag kom över. Rolfs led till Härkmyran (portalen) är påbörjad, men det är jobbigt att öppna en led nu med så mycket snö. Kanske skotermärket också påverkar🙂 På bilden från kroken står Birger, Kent och Roffa och studerar Comandern, i bakgrunden står Roffas pojkar Klas och Alex och väntar på hemfärd. //Anders

Ronny 11.01.2015 18:01

Jättebra Anders. Du är en klippa.

| Svar

Senaste kommentarer

09.03 | 18:13

Fungerar snövälten bra. Går den att använda till stavfästen skidspår?
/Assar

29.12 | 07:15

Hej!
Försöker igen
Snövält?

24.02 | 20:33

Hej ursäkta att jag inte har uppmärksammat din fråga. Tyvärr tillverkar jag bara åt mig själv mvh Anders

01.02 | 18:47

Hej, skulle du ha möjlighet att tillverka en nätsladd hur mycket vill du ha för den