Ledpreparering

Ideella skoterleder kring byn Polcirkeln

Våran ideella led går söderut från Polcirkeln förbi Hendriksdal, Olofsberg, Storkroken, Snasko och vidare till Pakko. Vid Storkroken, Snasko och Pakko finns det kojor som ligger vid Råneälven. Storkroken har bästa kojan, medan Pakkokojan är i sämst skick. Vi underhåller leden till Pakko, ca 2.5 mil efter bästa förmåga. Från Pakko till Järnheden brukar vi trampa ett hyfsat spår för anslutning till Randaträskleden och Mårdselsleden.

 

Jag har sladdat leden till Pakko ett antal gånger i vinter, bilden visar sista sladdningen den 24 mars. Leden är i år efter mitt tycke i mycket bra skick, det är bara att njuta av utsikten när man kör. Sladdnings säsongen börjar att lida mot sitt slut, så jag har börjat sammanfatta el styrningen som jag monterat. Den har fungerat bra och jag tycker man höjer sladdnings resultatet minst ett snäpp. Nästa säsong har jag nya förbättringar på gång. Det är naturligtvis trevligt när lederna är bra, baksidan är naturligt vis att det kostar en hel del speciellt för mig som gör det ideellt. Men nu är det bara att njuta av den tid av vintern som vi har kvar, hoppas den blir lång. önskar Anders
21 jan gjorde jag första turen för i år med järnsladden till Pakko, det gick mycket bra fast det tar alltid längre tid första gångerna. Jag har tidigare i slutet av dec sladdat med träsladden en gång. Så nu kan jag börja kalla den led och inte bara skoterspår.
Mycket snö och lite antal skotrar, fick ta rullen och trampa med.
40 cm nysnö, ny upp trampning av leden till Pakko den 16 jan. Fint väder.
Skidoon klar för kommande led prepareringar, har satt nya kolvar nu efter 2400 mil. I övrigt har jag bara servat den. På ålderns höst (skoterns) använder jag den mest till arbete, vilket den är bra till.
November och December har varit mycket besvärlig för skogen, jag har haft mycket jobb med att få "upp" leden och fri från trän. Den värsta hittills, men nu är leden fri från de flesta träden så nu kan led sladdningen börja. Men först måste det komma mera snö.

Senaste kommentarer

09.03 | 18:13

Fungerar snövälten bra. Går den att använda till stavfästen skidspår?
/Assar

29.12 | 07:15

Hej!
Försöker igen
Snövält?

24.02 | 20:33

Hej ursäkta att jag inte har uppmärksammat din fråga. Tyvärr tillverkar jag bara åt mig själv mvh Anders

01.02 | 18:47

Hej, skulle du ha möjlighet att tillverka en nätsladd hur mycket vill du ha för den